ridbyxan.blogg.se

 
Ridbyxan.blogg.se är en blogg som handlar om hästar, vardag och små roliga inlägg om knäppa saker. Dessutom är bloggens ägare min alldeles egna syster! Kika in på hennes blogg och lägg några kommentarer så blir hon glad! :D
 
 

Rosor är röda..

 
Detta är en av de rosor fick vi av vår faster för att vi passar hennes hundar i tre veckor. Nu är de vissna, men de var väldigt fina när de blommade! Inte hundarna då alltså.. :P 

Who says the sky is the limit?


Dansuppvisning

Foto: Duktiga Carro
 
En bild från dansuppvisningen som Carro har fotat. Tyckte den blev supercool, och då kan jag säga att det är inte lätt att fota dansuppvisningar med blinkande ljus och mycket mörker! 
 
Imorgon väntar NP i svenska och sedan teori och lek med mina små seglingselever. Gonatt!

En förkrossande nyhet

 
Som bilden visar sörjer jag just nu min 6 månader gamla Iphone. Jag tappade den med skärmen rakt ner på en kullerstensgata och det blev för mycket för min kära telefon. :'( Men de goda nyheterna är att själva mobilen funkar, men inte displayen. Jag kan alltså inte gå in på den. Förhoppningsvis går det att laga inom en snar framtid, och det blir facebook om någon vill nå mig. Från datorn.. :(

Fototips - Fota hästhoppning

Wohoo, mitt första tipsinlägg! Jag fokuserar mest på hästhoppning, men de flesta tipsen går att använda på alla sortes foton. Enjoy!
  
Det första jag kollar när jag ska fota är ljuset. Oavsett vad man ska fota är ljuset det viktigaste. Är det soligt är det bra att stå med solen i ryggen, och är det mulet kan man egentligen stå var som helst. Man kan såklart fota hoppning i motljus också, men det är svårare och det blir några extra moment att tänka på.
 
Sedan måste man även tänka på bakgrunden. Efter ljuset är bakgrunden det viktigaste i bilden. När man fotar hästar i en paddock brukar det inte vara så värst många alternativ, där jag har varit har det funnits skog på ena sidan och parkering/ridhus/väg på den andra. Ibland funkar inte bakgrunden och ljuset ihop och då brukar ljuset vinna för mig. 
 
Nästa sak jag tänker på är min egen position i förhållande till hindren. Att fota snett framifrån eller i profil när hästen hoppar tycker jag personligen ger de bästa resultaten. Rakt framifrån blir sällan bäst eftersom bakgrunden tar över för mycket och det kan då bli rörigt.
 
Slutartiden på de här bilderna är mellan 1/800s och 1/1000s, bländare från 4-5,6 beroende på hur mycket jag har zoomat. ISO 100. Ärligt talat vet jag inte vad som är "rätt" inställningar, men de funkade bra för mig. :) Vilka inställningar man har beror ju bl.a. på hur ljust det är ute och hur snabbt hästarna springer.
I den här bilden faller ljuset snett uppifrån och jag har placerat mig så att ekipaget hoppar snett in i bilden. Det jag hade kunnat göra bättre här var att jag kanske kunde zoomat in lite mer. 
 
I den här bilden faller ljuset också snett uppifrån och som i föregående bild står jag med solen i ryggen. Ekipaget är fotade i profil och man ser att det finns energi i bilden. 
 
Bilderna i detta och förra inlägget är fotade med Sony a290 + Sigma 70-300mm f4-5,6

Bohuscupen

©Lisen Davidsson (jag)
 
Idag har jag varit och fotat Moa och hennes lag på Bohuscupen. Det blev lite blandade resultat, hur det gick för Moa kan ni läsa härDet har i alla fall varit en kul dag och det blev många fina bilder.
 
Hoppas ni hade en bra söndag, gonatt! 
 
 

Kooikerhondje

Bilder lånade med hjälp av googles avancerade bildsökning. 
 
Snart kommer en sådan här liten sötnos att flytta in hos hos, vi har nämligen tingat en valp! Kooikerhondje (man säger "kojker" till vardags) är ganska ovanlig i Sverige, men det finns några i alla fall. 
 
Jag är superglad!

Förföljd?

 
Igår när jag var ute och fotade blåsippor hörde jag plötsligt ett jamande. Jag tittade in bland träden men såg ingenting förutom massa skog. Jag fortsatte att gå men stannade efter ett tag för att fota ett träd och när jag sedan vände mig om stod den här sötnosen och tittade på mig! En riktig fotomodell om ni frågar mig! :D 
 

Äntligen vår!!

 
Så har våren äntligen kommit till Uddevalla! Eftersom vi i Bohuslän inte får plocka med oss blåsipporna är det tur att kameran finns! Nu sitter jag här och kollar igenom bilderna och tänker att våren faktiskt hittade hit i år igen. Vilken tur! 
 
Såg nu att översta bilden blev lite konstigt redigerad, men jag publicerar den ändå ;) Blåsippan är ju fin i alla fall. Nu blir det spanskaplugg och sedan kanske jag är duktig och kör lite styrketräning här hemma, vi får se ;)
 
Ha det bra! ♥

Det var nära!

 
 
Detta var i Lysekil förra helgen, jag är den gula och Jennifer den andra ;) Anledningen till att vi nästan kapsejsar är för att jag var för feg när vi skulle jippa.. Om jag hade varit lite snabbare hade det gått bättre.. Men nu vet jag det i alla fall! ;)

Tårta :D

 
 
 
Igår ägnade jag eftermiddagen åt att baka tårta (eller tårtor) till mamma. Det är en på hennes jobb som ska gå i pension och då bakade jag en prinsesstårta åt henne. Eftersom jag inte fick smaka den stora tårtan själv var jag ju tvungen att baka en liten som vi i familjen åt på kvällen. :D 

Robothäst

 
Stackars Corona som måste utsättas för mitt photoshoppande! Jag tycker nog ändå att hon passar bättre som vanlig häst, eller vad säger ni? ;)

Segling!

Några enstaka plusgrader och 3-5 grader i vattnet skrämmer inte oss! Solen värmer och jag har blivit en kokt kräfta i ansiktet, väldigt vacker kontrast med min bleka hals...

Idag ringde klockan 20 i 8 och kvart i var vi iväg på en löprunda. Därefter blev det några ryggövningar och sedan frukost och segling. Lunch och sedan segling igen och nu ligger vi som två döda måsar och äter godis :D snart blir det teorilektion och som tur är slipper vi mer fys idag :D


Vackra Moa

 
Vet inte om jag gillar bilden bäst i svartvit eller färg så jag publicerar båda ;)

Vår!

Äntligen våååååååår! :D


Smygtitt

 
Här kommer en liten tjuvkik på bilderna jag fotade på Moa igår. Ni kanske får se nån på Kajsa också om ni har tur  ;) 

RSS 2.0