Vinterporträtt Kajsa

 
Min kusin Kajsa fick stå modell för mig in julas, kallt för henne men visst blev det bra?? Väldigt nöjd med bilden ^^ 
 
Dålig uppdatering från mig just nu, men sanningen är att jag typ inte fotar något den här tiden på året. Får bli ändring på det! Nu blir det lite plugg och sen One Tree Hill, ha detg superbra! ♥ 

Den tjugofemte januari

Foto Jennifer.
 
Detta var den första bilden i min första blogg för typ hundra år sedan (läs. ett och ett halvt år sedan).
Nu vet ni det. 
 
 

Lilla hjärtat ♥

 
Fotade några bilder på sötnosen när jag kom hem från skolan idag. Förstår inte hur man kan vara så söt!! Om någon tycker att hans ögon ser läskiga ut så är det för att han har blivit blind, stackarn. Pupillerna är jättestora för att få in lite ljus, men det hjälper ändå inte. Finns inte direkt något vi kan göra, tyvärr. 
 
Han mår bra och är glad i alla fall! Istället för att kasta pinnar blir det dragkamp. Han leker och gosar och jag är helt säker på att han älskar sitt liv! 
 
Nu fick jag skriva av mig lite, ha det bra alla! ♥

Behöver sol!!

 
...och värme!

Remus ♥

 
Söt som socker, men ack så svår att fota i motljus! Pratar såklart om min älsklingsvovve Remus. Funderar nästan på att blondera hans päls varje vinter så att han ska fastna bättre på mina bilder! ;) Hehe, men har dock inte resten av familjens tillåtelse..
 
Nu ska jag sova, gonatt ♥

Prinsesstårta

 
Efter att ha lagt ut bilden på instagram och visat den x antal gånger för kompisarna i skolan är det nu dags för bloggen. *Trumvirvel* Tada! Kolla vad jag har bakat! :D Första gången någonsin jag bakar prinsesstårta och jag blev så himla nöjd! Jag kommer att kunna leva på den här bilden läääänge, haha :D 
 
Pappa fyllde år i går och jag tänkte att han kanske ville ha en traditionell tårta för en gång skull, så varför inte prinsesstårta? Han blev glad i alla fall! :D
 
Nu sitter jag och försöker plugga historia och sedan bär det av till Göteborg för att hälsa på några kompisar, ha det så bra allihopa! ♥

Intervju med Johanna Fåglund


 
Vi har en uppgift i skolan som går ut på att intervjua någon eller några som jobbar inom kommunikation, så jag skickade ett mail till Johanna och ställde några frågor. Tack Johanna för de bra svaren! 
 

Vad arbetar du med och vad är dina arbetsuppgifter?

- Jag startade ett eget företag som fotograf och makeup-artist i höstas. Mina arbetsuppgifter är att fotografera och sminka människor till tex. bröllop, men också att sälja mina naturbilder.

 

Varför valde du just ditt yrke?

- Det började med att jag fick en kamera när jag fyllde 18. Jag har alltid varit kreativ, men fotografering var verkligen "min grej" kände jag. Fortsatte att fotografera mycket och till slut har jag kunnat tjäna pengar på det. 

Att jag blev makeup-artist också var för att jag tyckte att det var en väldigt bra kombination med fotograferingen + att det också är ett stort intresse för mig. 

 

Varför fortsätter du med ditt yrke?

- Det är det roligaste jag vet. Jag vet inte hur mitt liv hade sett ut utan min kamera. Älskar att vara kreativ med mycket färger i mina bilder och sminkningar. 

 

Utmanas och utvecklas du i ditt jobb?

- Ja, hela tiden.

 

Krävs det någon utbildning?

- Nej, är man bra på det man gör kan man komma långt på det. Jag är självlärd inom fotografering, men har gått en utbildning till makeup-artist.

 

Hur är lönen?

- Det är svårt att säga eftersom jag inte jobbat med detta så länge. Det beror helt på hur mycket jobb man får.

 

Är det ett svårt yrke att slå igenom i? Vad var svårast för just dig?

- Ja, det är svårt för det finns så mycket konkurrens nu. Det finns så många duktiga fotografer, så det svåraste är att få folk att hitta just mig. Jag har ju en fördel också eftersom jag kan sminka.

 

Vad är det bästa med ditt yrke?

- Att jag får göra det jag älskar, både fotografera och sminka. Att göra andra personer nöjda med bilder jag fotat på dom. Det känns väldigt bra. 

 

 

Tack igen Johanna! 

 

 

12 januari

Bara för att jag inte har nåt att säga och saknar och längtar till sommaren!

Sötnos!

Min älskling!


Brolle

 
Tog några bilder på min kusins katt Brolle några dagar efter jul. Blev lite kär i Nylinges glasverandor kan jag säga, vitt och kallt ljus som kan passa till bilder på vintern. Här var en röd filt och massa gosig päls med också, vilket gör bilderna lite varmare enligt mig. :) Bilden i förra inlägget är också fotad i en av glasverandorna. 
 
Nu blir det varm oboy och en chokladmuffins ^^
 
 

Ljus, ljus strålande ljus

 
Känner mig grym på rubriker just nu! Kanske bara är jag som tycker det, haha.. :) 
Idag har varit en pluggis-dag, och höjdpunkten var när jag fick veta att jag hade fått A på en svenskauppgift! Mitt första A!! :D :D 
 
Imorgon blir det engelskaprov och plugg till tusen saker som händer nästa vecka!

God jul, gott nytt år osv. osv.

 
Okej, det är inga raketer på bilderna, de är inte ens tagna år 2012, än mindre i år! Men jag gillar dem ändå. :) 
 
Jag har i alla fall haft en bra början på året, förutom att jag råkade nästan döda mig själv med datorn förut.. Ser ut som jag har fått en kniv mot halsen typ! Orsaken? Ren klantighet! Snubblade i soffan med datorn i handen, hehe.. 
 
Nyårslöften 2013 då?
* Bli bättre på att uppdatera bloggen! (Ska försöka fixa en bättre header också, det är ju inte sommar längre!)
* Inte köpa/äta godis i skolan!
* Träna mer! (Ska bara hitta en träningskompis som inte redan tränar typ alla dagar i veckan ;) )
* Fota mer!
* Satsa mer på skolan! (PLUGGA inte se på One tree hill!)
 
Med det sagt önskar jag er alla en god natts sömn, så hörs vi förhoppningsvis i morgon ♥

RSS 2.0