Sommar

 
 
Idag har jag jobbat med en filmuppgift där man skulle presentera sig själv, och eftersom jag gillar foto har jag rotat fram en massa gamla bilder. Det blev ju att man saknade sommaren lite när jag gick igenom alla mysiga sommarbilder ;) Här är några från Nylinge i år. 
 
Fast även fast jag saknar sommaren tycker jag att det är väldigt mysigt med hösten. Härliga färger, mysiga tröjor, varma tekoppar och 2013 webserier och vloggare är ju bäst! Har ni inte redan sett Ijustwanttobecool tycker jag verkligen att det är dags att göra det! Jag tror att mina favoritmånader är maj, juli, oktober och december, en i varje årstid ;)

Mina sötnosar

 
Detta är de sötaste sötnosarna i hela världen, och båda är mina! :D <3 
 
Den ena blir lätt tjurig och den andra är gnällig, men jag älskar dem ändå! För det finns väl inget bättre än en lillasyster som bryr sig om en, eller en gosig hund som kryper upp i knäet på kvällen? Åh vad ni är fina Moa och Malte! 

Höst

Modell: Snygga Marielle
 
Igår gick Moa, Marielle och jag till Skansberget och fotade bland de fina höstlöven. Trots det tråkiga ljuset hade vi riktigt kul, och det blev några fina bilder. Det roligaste var när vi hade packat ihop kameran och Moa helt plötsligt kastar sig till marken. Eller kastar och kastar.. hon snubblade på en sten och ramlade. Hon skadade sig inte och var snabbt på fötter igen, men det såg superroligt ut! Haha, stackarn.. :D 

Bortglömda bilder

 
Just nu sitter jag i Viken Ägirs klubbhus och redigerar bilder. Idag har vi haft avslutning för eleverna med tårta och personliga diplom, vilket var kul. Fast jag stressade som en galning innan; skrivaren i skolan var sönder och Agnebergs fungerade inte med mac. Som tur var var Ellen så snäll och lånade ut sin skrivare och då gick det äntligen :D Men det tog sin lilla tid.. Totalt igår och idag har jag och Jennifer lagt ner ca 7 timmar på diplom, bildsortering och redigering. Puh! Eleverna blev glada i alla fall, så det var det värt! :D 
 
I alla fall... Nu har alla elever och ledare åkt hem, men jag sitter kvar och väntar på att pappas styrelsemöte ska sluta. Först tänkte jag plugga, men det är ju mycket roligare att redigera bilder och blogga! Fotona ovan togs i slutet av augusti och jag är väldigt nöjd med dem. Ändå har jag helt glömt bort att visa alla! Är det bara jag som tycker att Moa borde bli modell på heltid? 
 
Just det! Min blogg firar ett år idag, GRATTIS TILL DEN! :D 

Långt skärpedjup

Bild 1: Nikon d3000 + 18-55 mm f/4-5,6 (minns inte märke). Bild  2 och 3: Sony a290 + Sony 18-55 mm f/3,5-5,6
 
En sak dessa tre bilder har gemensamt är att alla har ett ganska långt skärpedjup. Långt skärpedjup säger man om en bild när mycket i bilden är skarpt och i fokus. När man använder sig av långt skärpedjup måste man tänka extra mycket på vad man tar med i sitt foto, eftersom alla detaljer blir skarpa. Det är lätt att bilden blir rörig, så utmaningen är att inte ta med för mycket i bilden, det bästa är att försöka hålla det enkelt. 
 
Hur ställer jag in kameran då? Du kan göra på två sätt för att få ett långt skärpedjup: minska bländaren och zooma ut. En liten bländare gör att bilden inte får lika mycket ljus, men också att mer i bilden blir skarpt. Om du vill ha en liten bländare ska du ställa in ett högt bländartal. 
 
Ibland fungerar det dock inte att ha en liten bländare, bilden kanske blir för mörk, och då kan du istället zooma ut. Det bästa är en kombination av båda sätten; zooma ut och ha en hyfsat liten bländare. 

RSS 2.0