En till bild från London

 

Mitt 2013 del 2

 
Maj och juni: I slutet av mars till början av maj passade vi Ronja och Dexter i tre veckor (Dexter på bilden). Senare i maj åkte vi till Cirtaps och hälsade på Malte och hans syskon. Gissa vem det var som stod och skällde efter uppmärksamhet större delen av besöket? Haha, så klart att vi fick den valp som verkade jobbigast ;D Malte var i alla fall den som utmärkte sig mest, där han klampade runt utan att märka om han trampade på något syskon eller ställde sig på två ben mot väggen och skällde som en galning. Haha, jag är ändå glad att vi fick just Malte, han är den underbaraste lilla kooikern i hela världen ;)
 
Den 20 maj gick jag och Moa till skansberget på en fotorunda, och det blev många fina bilder. Jag har för mig att det var perfekt fotoväder den dagen, tunna moln framför solen :D 
 
Den första juni gjorde jag och Moa en film, den blev kanske inte så jääättebra, men det var kul att göra den i alla fall ;D 
 
Som valfri uppgift i Digitalt skapande valde jag att göra en "panorama-planet". Minns att jag satt uppe jättelänge och photoshopade, och resultatet blev till slut bra. Tycker jag i alla fall ;)
 
I juni gick även Moa, Marielle, Jennifer och jag till Emaus och fotade. Det blev många fina bilder, men just hoppbilderna på alla fyra blev la sådär... ;) Fast när jag tittar på hoppbilden ovan tycker jag att den är superhärlig ;D 

London 2013

I december förra året var jag i London med min familj och några kompisar. London var en häftig (vem använder det ordet?) stad, och inte alls som jag hade tänkt mig! Jag var mitt uppe i bokserien "En shopaholics bekännelser" där huvudpersonen beskriver London som ganska litet och mysigt. Visst, mysigt var det väl, i alla fall inne i de små affärerna, restaurangerna och pubarna, men litet? Nääee. Eller... trappuppgången till våra rum var väldigt liten och smal, men det gills kanske inte? ;)
 
 
Det roligaste vi gjorde var att gå på Mamma Mia-musikalen, men all shopping och Big Ben var inte fy skam heller.
 
Vi var också på ett ställe som hette the Dungeon, vilket var typ som spökhotellet Gasten på Liseberg, fast större, mindre läskigt och med små teaterföreställningar där man fick lära sig om Englands blodiga historia. Det äckligaste var när vi höll på att bli mördade av Jack the Ripper i strobljus! Eller när en dam sa att Sweeny Todd skulle göra en fin peruk av mitt hår... På en del av dessa "små föreställningar" fick man sitta på stolar där det kändes som att det kilade kryp bakom ryggen, eller sprang råttor runt fötterna. Om ni någon gång är i London rekomenderar jag verkligen att besöka the Dungeon, det var en supercool upplevelse! 

Vi besökte också Madame Tussauds, där jag fick träffa min STORA idol! 
 
Sedan såg vi en flygande och guldig människa och jag fick träffa en stor pingvin :D
 

Mitt 2013 del 1

 
Januari, februari, mars och april: I början av året kunde man på Uddevallas gator och torg (okej, på Gallionen) se bilder på Moa, Carro och mig där vi hängde på väggarna i godan ro. Det var så att en fotograf som Carro typ kände behövde några modeller att fota och då ställde vi upp. Jag tycker egentligen inte att bilderna blev speciellt bra, men det var ändå en kul grej (+ att vi fick 200kr #richgirlnumber1). 
 
Senare samma månad fyllde pappa år och jag bakade mitt livs första prinsesstårta. Blev väldigt nöjd och det är jag fortfarande :D Undrar hur länge jag kan leva på det?
 
Januari var förutom snöig, vacker och kall också en väldigt jobbig månad för mig. Vår älskade hund Remus hade hösten innan opererat bort en elakartad tumör stor som en handboll, och vi trodde att han skulle bli bra igen. Månaderna efter operationen var han lugnare än vanligt, men vi, eller i alla fall jag, trodde väl att det var naturligt efter en sådan stor operation, Tyvärr var det inte så, utan tumören hade redan hunnit spridas och i början av januari förlorade han synen på bara någon vecka. Det var svårt att se om han hade ont, han var lika glad som vanligt, bara mycket lugnare och försiktigare. När vi gick ut på promenader med honom fick vi vara väldigt uppmärksamma så att han inte gick emot något eller snubblade på någon kant. Jag kunde inte tänka mig att han skulle vara borta bara en månad senare, utan jag föreställde mig hur det skulle bli när han träffade Ronja och Dexter, två hundkompisar som vi skulle passa senare i vår. När januari övergick i februari blev Remus sämre igen. Cancern gjorde att hans kropp inte kunde ta upp vätska, så han gick till sin vattenskål och försökte dricka väldigt ofta. Antagligen började han bli förlamad i nosen och munnen, för han hade svårt att dricka och spillde ut mer vatten än han fick i sig. Det vatten som han faktiskt fick i sig kunde inte tas upp av kroppen. Vetrinären sa till oss att det bästa vi kunde göra var att avliva honom. Sportlovet 2013 var det värsta i mitt liv. Remus somnade in den 22 februari 2013, nio år gammal. Trots att jag saknar honom väldigt mycket är jag ändå glad över att vi fick ha honom hos oss i nästan tio år. Remus var en fantastisk hund, och en otrolig kämpe. Jag hoppas att han har det underbart, var han än är. ♥
 
I februari/mars någon gång började jag övningsköra, vilket var kul, och jag körde då och då under våren, men när sommaren kom hann jag helt enkelt inte med det längre. Jag ska se till att ta tag i det igen när det blir lite vår. ;)
 
I april bakade jag ännu en tårta, ännu godare än den förra :D I skolan byggde vi en lådkamera och (inte för att skryta) men min och Hannas kamera var klart bäst ;D 
 
Detta får bli del 1 av min så kallade årskrönika, pluspoäng till er som orkade läsa, det blev ganska långt ;)

Gott nytt 2014!

 
Årets första blogginlägg! Vad ska det handla om då?? Jaa, inte mycket om jag ska vara ärlig ;) Jag tror i alla fall att 2014 blir ett bra år, det känns så. 
 
Jag hoppas att ni alla har haft en bra start på 2014, och att det fortsätter så hela året! Kram ♥ 
/ Fjäskis-Lisen #1

RSS 2.0